09december2018

 

Nya utbudet av Aston Martin Vantage klart för 2012

Nya utbudet av Aston Martin Vantage klart för 2012
20 februari 2012, Gaydon
: Aston Martins Vantageklass fortsätter att utvecklas med en betydande palett av förbättringar, för att förbättra dynamik och känsla, stil och en konkurrenskraftig prissättning. Förändringar även i toppen av Vantageklassen - när Zagato går i produktion senare i år.

I den största uppdateringssatsningen sedan 2008, har 4.7-l 426 hk (313kW) V8 Vantage genomgått en rad revideringar som ursprungligen utvecklats för Vantage S. Den 6-växlade manuella växellådan kvarstår som standard, men den 6-växlade sekventiella automatlådan Sportshift™ har ersatts med den nya, 7-växlade Sportshift™ II. Med en extra växel, lägre slutväxel och en snabbare, förfinad växelkvalitet, kan denna växellåda – designad och skapad speciellt för Aston Martin – erbjuda en snabbare och mer exakt avvägning för växel, vilket optimerar accelerationen och levererar en ännu sportigare körupplevelse.

Ytterligare dynamikförbättringar har genomförts på chassit, vilket ger liknande egenskaper som i nya Vantage S. Snabbare styrning, större bromsar och bredare däck har alla anpassats till V8 Vantage för att behålla den klassledande värdighet bilmodellen besitter, samt förbättra för respons och slutgiltig upplevelse.

Styrningen har även den uppdaterats, och ratio är nu 15:1 jämfört med tidigare 17:1, för att garantera att V8 Vantage alltid erbjuder precision, smidig hantering, bra feedback - för en ännu mer engagerande körning.

Bromskraft och pedalkänsla har också uppdaterats tack vare de nya, främre 380mm 2-delade och ventilerade cast-iron bromsskivorna med 6-kolvs bromsok. Detta system inkluderar också Hill Start Assist (HSA). V8 Vantage kommer också med däck som är 10mm bredare än tidigare. Detta förbättrar ytterligare den redan raffinerade väghållningen, samtidigt som det tillåter att den kvickare styrningen och de alerta bromsarna kan komma till sin absoluta rätt.

För att möta nivån på de tekniska uppdateringarna, har V8 Vantage genomgått en rad stilistiska förändringar där nya Vantage S och N400 Limited Edition stått för inspirationen. Framtill har en lägre stötfångare tillkommit, fulländad med en aerodynamisk sk splitter – större luftintag som syresätter motorn och de främre bromsarna. En förgasare där bak skapar mer dramatik och funktion, och även nya, racinginspirerade sidotrösklar kompletterar den redan muskulära looken.

Dessa förändringar gäller för både V8 Vantage coupé och cabrioletversionen Roadster.

Vantage S behåller sin position som den mest välutrustade, högpresterade och engagerande modellen i utbudet. Den utvecklar hela 436  hk (321kW) vid 7300rpm och med 490Nm (361lb ft) vid  5000rpm. Med den 7-växlade Sportshift™ II som standard, blir den en upplevelse i särklass. Även ett speciellt SA sportavgassystem är unikt för Vantage S.

Kolfiberdetaljerna på Vantage S ger den ett mycket distinkt utseende som skiljer den ytterligare från sina syskon i Vantageklassen. I interiören syns väl Aston Martins förmåga att kombinera traditionellt hantverk och handsytt skinn med slående modern design. Företagets integrerade satellitnavigationssystem, som utvecklats speciellt i samarbete med Garmin, är standard tillsammans med Bluetooth och cruise control.

Produktionen av värstingen V12 Vantage fortsätter oförändrat; modellen fortsätter att leverera en kombination av ohotad, extrem prestanda, exklusivitet och praktiska egenskaper i ett unikt paket. Med en 6.0-liters V12 på 517 hk (380kW), och 570 Nm (420 lb ft) i vridmoment, tillsammans med sin prestanda som tillåter en toppfart på 305 km/h, och en acceleration från 0-100 km/h på 4.2 sek, särskiljer den sig som en alldeles unik version i det befintliga Vantageutbudet.

Senare i år går nya, spännande V12 Zagato i produktion. Prototypen skapade sensation när den, vid sin avtäckning, vann designpris vid Villa D’Este concours i Italien, och tävlade på Nürburgring - 24-hour race. 12 månader efter den dramatiska debuten, är det nu bestämt att en strikt begränsad upplaga om 150 st V12 Zagato går i produktion. Med en blandning av skräddarsydd, italiensk design, fantastiskt Aston Martin-hantverk och avancerad teknologi agerar denna spännande bil flaggskepp för hela klassen. De första leveranserna av V12 Zagato sker senare i år.

(Prissättning under pågående, mer uppgifter om denna följer inom kort.)

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev