24januari2019

 

Två SM-vinster för Gas Gas

Två SM-vinster för Gas GasDen gångna helgen kickade SM i enduro igång med premiärdeltävling i Vimmerby. Gas Gas-teamet åkte därifrån med två meriterande triumfer.
 
Det rådde sjukstuga i Gas Gas-lägret dagarna innan SM-premiären. Men trots sämsta tänkbara upptakt visade förarna gott gry i sina körningar. Allra bäst lyckades ”the coming man” Pontus Högberg, som inte bara vann JSM2-klassen i stor stil. Totalt, alla klasser inkluderade, var han tvåa, endast besegrad av Johan Edlund.
 
-          Vi var snabbast på varannan sträcka inledningsvis och vi hade en sekundstrid in på sista varvet. Där körde jag fast och tappade 40 sekunder och sedan fick jag ett kast, prickade ett träd och gjorde en kullerbytta och då tappade jag ytterligare tid. Men med tanke på att jag kom direkt ifrån sjuksängen gick det över förväntan, säger Pontus Högberg vars nästa uppdrag handlar om VM-deltävlingarna i Spanien och Portugal.
 
Till Sydeuropa för internationella uppdrag kommer även Jessica Jönsson att bege sig. Den fyrfaldige SM-mästarinnan inledde årets SM-serie på bästa möjliga vis med en triumf i SM och en i Ladies Cup och skaffade sig därmed bästa tänkbara läge för ytterligare en SM-skalp.
 
-          Fast jag hade en del bekymmer, men ingenting som inte gick att lösa. Jag har kört fast, gjort ett par vurpor samt krökt en växelspak, berättar Jessica Jönsson om sina fadäser.
 
Samtidigt summerar hon SM-helgen som bästa tänkbara genomkörare inför VM-racen i Spanien och Portugal. Hennes segermarginaler skrevs till cirka 6 minuter under lördagen och närapå 20 minuter under söndagen – något som skulle kunna förklaras som - utklassning.
 
Rutinerade Johan Gustafsson kom dagarna innan SM-premiären knappt ur sängen. Men på plats i Vimmerby var han och lite oväntat körde han in som fyra i SM2-klassen.
 
-          Jag har fått jobba hårt hela tiden, det var en stor omställning att komma direkt från sjukstugan till fullt ös i SM. Jag är jättenöjd med cykeln och jag trodde aldrig att det skulle så här bra med tanke på förutsättningarna, förklarar Johan Gustafsson.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev