11december2018

 

En väldigt lyckad X – cup premiären 2013 i Söderhamn.

Premiärtävlingen i folkrace X - cup i folkrace som startade i SMK Söderhamns regi den 11 maj 2013 blev en lyckad start på säsongen med drygt 120 anmälda junior, dam och senior klasserna totalt som skulle göra upp på Helsinge Motorstadion.

Tävlingen startade vid 10 tiden på förmiddagen med tre omgångar av tuffa kval körningar på Helsinge Motorstadion innan man avslutade dagen med C – B och A finaler i respektive klass.

Dagen började lite små kulen efter en regnig natt som gjorde banan något blöt, men allt efter dagen värmde solen allt mer för en lyckad dag med avslutande finaler som bjöd på tuffa körningar och härliga kamper om placeringar till drygt 500 åskådare som fick njuta av dagens körningar.
Hade man inte haft så tuff konkurrens av flera olika motorsport tävlingar med SM status runt om i landet, så skulle nog publik tillströmningen varit större till denna gemytliga inledning av folkrace säsong i X – cupen för motorfolket i distriktet.

Denna helg så var det sommar premiär för rally – dragracing och rallycross SM runt om landet samtidigt, med förare från hela distriktet och deras närmaste anhängare som har sina respektive favorit.

Med det stora motorsportintresset i Gävleborgs län och många väldigt duktiga och framgångsrika förare, så blev det nog svårt för många entusiaster att välja vad man ville se och uppleva på plats samtidigt som Söderhamns kommun arrangerade "Vårstimmet" med ett flertal aktiviteter i centrala delarna av staden med familjeunderhållning under helgen.

Marie Johansson från tävlingsledningen uttryckte efter tävlingen.
- Jag tror och hoppas att förare och publik var nöjda, det kändes som en kanon dag!
Och jag är himmelskt tacksam till alla underbara funktionärer som hjälpte till!

Vinnarna trion i respektive A final var följande på Helsinge Motorstadion.

Juniorer:
# 1 Robert Prepula, Småbacka MK
# 2 Kalle Kastman, Bollnäs MK
# 3 Linus Granlund, Järbo MK

Damer:
# 1 Jennie Olsson, Bollnäes MK
# 2 Annika Isaksson, Hofors MK
# 3 Emili Andersson, AMF Årsunda

Seniorer:
# 1 Anders Persson, Gestrike RT
# 2 Henke Palm, Ilsbo MK
# 3 David Statås, Lima MS

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev