09december2018

 

WestCoast Racing-förare i 24-timmars på Nürburgring

Det är tävlingsfritt för WestCoast Racing i helgen men det hindrar inte några av teamets förare att ändå sitta bakom ratten i ännu ett race. Den här helgen är det dags för det årliga och klassiska 24-timmarsloppet på Nürburgring och både Richard Göransson och Fredrik Lestrup är på plats för att köra det krävande långloppet.

Vinstchans för Göransson

Richard Göransson har en av sina bästa chanser någonsin att slåss om totalsegern. Han kommer att vara en av BMW Motorsports fabriksförare och köra en BMW Z4 GT3 för Vita4One RacingTeam. Den här gången som fabriksförare för BMW Motorsport i en BMW Z4 GT3 med teamet Vita4One RacingTeam. - Jag är grymt glad över det här kontraktet. Att få köra just den här tävlingen med vinnande förutsättningar är otroligt spännande. Vi har materialet, teamet och förarna för att fightas om totalsegern. Det är vårt uppdrag från BMW och det ska vi göra, säger Richard

Richard kommer att dela bil med förre Formel 1-föraren och femfaldige Nürburgring 24-timmarssegraren Pedro Lamy, BMW utvecklingsförare och förste DTM-reserv Marko Wittman samt Jens Klingmann som är en ung lovande kille som även har rutin från den svåra banan på Nürburgring. - Efter TTA-premiären på Karlskoga är det nu fullt fokus på att genomföra mitt första riktiga fabriksuppdrag på min absoluta favoritbana på bästa möjliga sätt. Den här tävlingen är bara en tävling jag ska vinna någon gång. Det här är min bästa chans hittills, avslutar Richard

Fredrik Lestrup dubblerar i världens mest krävande race

Fredrik Lestrup fortsätter också sitt intensiva tävlingschema. WestCoast Racings GT Masters förare ska köra sitt andra 24-timmarsrace på Nürburgring och kommer i år att köra för Besaplast Motorsport som har kontrakterat honom för att köra teamets båda bilar. – 24-timmars på Nürburgring är en av de riktiga klassikerna i motorsport och en stor upplevelse att köra, säger Fredrik. Det här blir mitt andra 24-timmars på Nordslingan och jag har fått ett fint förtroende av Besaplast Motorsport att köra båda deras bilar i tävlingen. Jag ser verkligen fram emot helgen, det är en helt galen tävlingshelg över fyra dagar med ett race som inte liknar något annat.

Fredrik kommer att köra en Audi TT-RS som är helt ny för teamet samt den MINI Cooper John Works S som han och teamet tog en klasseger med i 24-timmars i Dubai i januari. Han kommer att dela bil med teamets ägare Franjo Kovac, Martin Tschornia och danske Kurt Thiim som är gammal DTM-mästare. – Ända sedan 24-timmars i Dubai har jag haft en bra kontakt med teamet och de bad mig hjälpa dem att ställa in bilarna till det här loppet. Det är ett stort förtroende och en stor utmaning utmaning att på den kanske mest krävande banan av alla hoppa mellan två olika biltyper och köra mycket under 24 timmar och det kommer att ställa stora krav på mig. Audin är riktigt snabb och kan med lite tur och rätt förutsättningar faktiskt utmana om topp-20 totalt i racet. Bilen är helt ny för teamet så vi hoppas först och främst på att köra igenom hela racet. Självklart siktar vi högt och en klasseger vore fantastiskt men det vore en seger bara att gå i mål. MINI:n känner teamet till betydligt bättre och där har vi riktigt goda chanser att slåss om klassegern totalt.

Positiv teamchef

Dick Jönsson Wigroth ser positivt på att två av teamets förare ägnar en tävlingsfri helg för teamet åt att tävla i 24-timmars på Nürburgring. - När Richard får så bra förutsättningar som han får nu med att köra för ett fabriksteam med stor support from BMW och en riktig vinstchans såg vi inga hinder att låta Richard köra 24-timmars mitt under pågående TTA-säsong, säger Dick. Han är väldigt proffsig och kan hantera det bra och det är också ett bra kvitto för WestCoast Racing att vi har förare som är kompetenta och eftertraktade. Det är väldigt kul att Richard nu har en riktigt stor chans att köra om totalsegern i helgen.

Han tror också att den erfarenhet Fredrik Lestrup samlar på sig i helgen kommer att vara till stor nytta för resten av säsongen i ADAC GT Masters. - För Fredrik är det här en möjlighet att skaffa sig ännu mer erfarenhet och fortsätta utvecklas som förare och det kommer han att kunna dra nytta av under resten av säsongen för oss. Det är alltid positivt att våra förare håller sig igång och är aktiva och Fredrik har en tuff utmaning framför sig att hoppa mellan två bilar. Jag kommer följa både Richard och Fredrik med stort intresse och önskar dem båda ett stort lycka till i ett av världens svåraste race.

Startnummer och bilar:

Richard Göransson, Startnr 18, BMW Z4 GT3, Vita4One Racing Team, Klass SP9 GT3

Fredrik Lestrup, Startnr 116, Audi TT-RS, Besaplast RAcing Team 1, Klass SP4T

Fredrik Lestrup, Startnr 144, MINI Cooper John Works S, Besaplast Racing Team 2, Klass SP2T

Tidsschema, 24-timmars på Nürburgring:

www.24h-rennen.de/uploads/media/Zeitplan_2012.pdf

Startlista, 24-timmars på Nürburgring:

www.24h-rennen.de/uploads/media/24h_Starterliste_12_05_10.pdf

Livetiming:

http://www.24h-rennen.de

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev