17december2018

 

Inför Ring Knutstorp: Tre snabba med Tomas Engström

Vid premiären på Mantorp Park tvingades Honda Racings STCC-förare Tomas Engström bryta det första heatet på grund av motorrelaterade problem och kom aldrig till start i heat två. Inför helgens tävling på Ring Knutstorp har tävlingsbilen fått en ny motor och en rad förbättringar har genomförts. Honda passade på att ställa några snabba frågor med anledning av detta.

Under helgens tävling på Mantorp Park hade du problem med motorn. Vad hände?

- Det var egentligen inga problem med motorn, den är oerhört driftsäker. Det rörde sig snarare om anpassningen från engelska till svenska förhållanden, exempelvis gällande bränslet och med den korta föreberedelsetid vi hade inför racet hittade vi inte helt rätt, säger Engström.

Vad är speciellt med Ring Knutstorp?

- Ring Knutstorp är en av de banor som går i högervarv. Den är oerhört krävande och belastar däcken hårt, därför är det viktigt att få bilen i balans direkt. På grund av detta har vi gjort en ändring i teamet inför tävlingen. En erfaren ingenjör från det engelska Honda Racingteamet med stor kunskap om Honda Civic kommer även att vara på plats, säger Engström.

Hur laddad är du inför morgondagens tävling?

- Jag är mer laddad än någonsin och siktet är inställt på vinst! Under veckan har vi gjort en rad finjusteringar som dessutom har haft positiv effekt på bilens vridmoment och hästkrafter. Jag ska jaga ikapp Johan Kristoffersson och Rickard Rydell i tabelltoppen, säger Engström.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev