09december2018

 

Tierp Arena tar form inför TTA – Elitserien i Racing

Banområdet i ”hästskon” framför läktarna med 20 000 sittplatser. I mitten syns dragracing-raksträckan, till vänster start/mål-rakan för racingbanan.Nästa helg kör TTA – Elitserien i Racing årets näst sista deltävling på Tierp Arena som ligger 12 mil norr om Stockholm. Den nya banslingan är i stort sett färdigställd och har godkänts av Svenska Bilsportförbundet. – Vi är oerhört glada över att banan äntligen är klar och godkänd. Nu handlar det om detaljarbete innan vi för första gången någonsin arrangerar en racingtävling på Tierp Arena, säger Lars Erik Lindberg, Tierp Arena.

Banan mäter 2080 meter och använder delvis dragracing-raksträckan som Tierp Arena byggdes kring från början, men totalt har 10 000 kvadratmeter ny asfalt lags för racingslingan och en helt ny depå har konstruerats.

– Vi är oerhört imponerade av det vi har sett hittills. Vi har en snabb och utmanande bana av högsta internationella standard som dessutom ligger perfekt för publiken på plats i de gigantiska läktarna, säger Greger Petersson, vd för TTA – Elitserien i Racing.

För ett par veckor sedan kördes dragracing EM inför fullsatta läktare och nästa helg den 14-15 september byts det mot den svenska racingeliten. Banan i sin slutgiltiga form kommer att premiärvisas för press på onsdag i nästa vecka vid en presskonferens.

Mer information om tävlingen finns här och ni köper biljetter via www.tierparena.com.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev