24januari2019

 

SEAT-duo siktar på fullträff i STCC-spurten

Med två deltävlingar kvar drömmer förarna i SEAT Team Sweden om att få avsluta STCC-säsongen med en riktig fullträff.

Inför lördagens båda race på Ring Knutstorp i Skåne hoppas Santosh Berggren och Robin Appelqvist kunna utmana de etablerade förarna i mästerskapets topp.

Fredagens kval blev mycket lyckat.

 

STCC-säsongen är inne på upploppet. Lördagens deltävling i Skåne är den näst sista. Efter den återstår bara finalen på Solvalla 21-22 september.

För förarna i SEAT Team Sweden har säsongen hittills bjudit på omväxlande resultat. Senast på Jyllandsringen tog Santosh Berggren poäng i båda loppen medan Robin Appelqvist fick nöja sig med utdelning i ett.

– Med tanke på de yttre förutsättningarna var det en ganska lyckad tävling för min del, säger Berggren, som i likhet med Appelqvist aldrig tidigare hade tävlat med sin SEAT Leon på våt bana.

Appelqvist är inte lika nöjd när han blickar tillbaka på tävlingen i Danmark.

– Det blev mycket strul på Jyllandsringen, men det har jag lagt bakom mig. Nu är det Ring Knutstorp som gäller och jag har stora förhoppningar om två bra race.

Självklart får säsongens fullträff komma i Skåne.

– Högsta drömmen är givetvis att kunna vara med och utmana Volkswagen- och Chevrolet-förarna samt Tomas Engström i Hondan, konstaterar Appelqvist.

Berggren är också sugen på ett toppresultat.

– Hittills har jag visat att jag kan åka lika fort som de främsta under ett varv. Nästa mål är att hänga med dem i ett helt race. Det vore en verklig fullträff för mig, säger Santosh.

Både han och Appelqvist var mycket optimistiska efter fredagens kval. Det fanns skäl till det. Båda presterade nämligen tider som gjorde att de fick köra båda kvalomgångarna.

– Och det är första gången, konstaterar Appelqvist, som inleder lördagens båda race från åttonde startposition.

Berggren startar som sjua i båda loppen.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev