11december2018

 

Arbetsam helg i Skåne för HD Bil/Brings Racing/JK Motorsport

Årets näst sista STCC-tävling kördes på Ring Knutstorp. I Camaro cup kom äntligen Patrik Flodin till start för teamet HD Bil/Brings Racing/JK Motorsport, där även mästerskapsledaren Jocke Mangs kör samt Marcus Larsson. Anders Brofalk lånade ut sin bil till Flodin som tackade för förtroendet. På kvalet var Mangs femma, Flodin 12:a och Larsson 16:e. Som vanligt blev det händelserika race.

Tyvärr drabbades teamets alla tre förare av bekymmer. Motorn gick sönder för Mangs och både Larsson och Flodin var inblandade i incidenter som gjorde att de fick bryta. Det blev hektiskt för teamet som bara hade två timmar på sig att laga bilarna inför det andra racet. Larssons bil hade bara lite plastskador, Flodin fick byta en hjulupphängning, men det stora jobbet var att byta Mangs motor på bara två timmar. Det skall egentligen inte vara möjligt, men teamet slet hårt och lyckades mot alla odds se till att alla tre bilarna stod på startlinjen i andra racet! Det blev händelserikt direkt.
Den danske, före detta F1-föraren, Jan Magnussen lade ut olja på banan redan på uppvärmningsvarvet då hans motor gick sönder. Det blev halkigt och i starten krokade tre bilar ihop och försvann i ett rökmoln. När racet kom igång igen låg Mangs på fjärde plats, men ledaren Tobias Brink fick en ”stop-and-go”-straff för felaktig start. Då visste Mangs att hans mästerskapsledning var ohotad och han slog av på tempot och körde i mål på en säker tredjeplats. Efter racet togs straffet bort från Brink som klassades som segrare ändå! Tävlingsledningen hade bestraffat honom felaktigt och försökte ställa allt till rätta. Detta innebär att Brink leder serien med fyra poäng inför finalen. Flodin startade på 13:e plats i andra racet, men han körde upp sig ända till fjärde plats. I sin iver att ta sig upp genom startfältet gjorde han en omkörning på gulflagg och han fick en ”stop-and-go”. Han körde i mål på tionde plats alldeles bakom Larsson som slutade nia.
– Det var en otrolig arbetsinsats av teamet som lyckades byta Mangsmotor på bara två timmar. Om vi vinner mästerskapet i år kan jag säga att det var här vi gjorde det, sa Brofalk som var mycket nöjd med helgens resultat, men missnöjd med hur tävlingen hanterades.
– Det är skandal att Brink får straff för felaktig start, för han gjorde allting rätt, men konsekvensen av detta var att Mangs och Graff slog av på tempot eftersom de visste att Brink var borta. Tävlingsledningen kompenserade Brink för sitt misstag, men vilken kompensation får de andra sex förarna som var före honom i mål? Finalen blir på hemmaplan för det Stockholmsbaserade teamet då STCC för första gången någonsin skal köra på Solvalla Travbana!
– Jocke Mangs är van att vinna mästerskap så jag tror stenhårt på att han tar segern, oavsett vad som händer med resultatet från Knutstorp, sa Brofalk.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev