12december2018

 

Johan Kristoffersson dubbeltvåa i STCC-kvalet på Ring Knutstorp

Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, står i andra startruta i lördagens båda STCC-race på Ring Knutstorp i Skåne.

Det är ett facit vinnarskallen från Arvika inte är speciellt nöjd med.

– Så nära men ändå så… otroligt dåligt, var hans besvikna kommentar efter fredagens kval.

Kristoffersson gjorde ett bra kval. Inget snack om saken. Tyvärr hade han inte marginalerna på sin sida. Speciellt inte i kvalet till lördagens andra race. Där var han endast 12 tusendelar (!) bakom Rickard Rydell, hans främsta konkurrent om årets STCC-titel.

– Jag gjorde precis allt. Det fanns inte mer att ta ut i dag helt enkelt, konstaterade han besviket.

Johan Kristoffersson toppar STCC-tabellen inför deltävlingen i Skåne. Bakom jagar Rickard Rydell och dansken Michel Nykjaer, båda Chevrolet. Trion var kvalsnabbast på Ring Knustorp. I Q1, kvalet till det första racet, var Nykjaer etta före Kristoffersson och Rydell. Det andra toppade Rydell före Kristoffersson och med Nykjaer på tredje plats.

– Att starta på yttern med mina främsta konkurrenter om mästerskapet innanför mig blir inte lätt. Hur jag ska hantera den situationen får jag nog åka till hotellet och fundera lite över, sa Kristoffersson.

Av övriga biogasförare lyckades Patrik Olsson bäst med dubbla fjärdeplatser i kvalet.

– Inte illa med tanke på att jag hade problem med understyrning. Jag ser emellertid fram emot morgondagens båda lopp där jag vet att jag kommer att ha en riktigt bra racebil, säger Olsson.

Jordi Gené och Johan Stureson, som också kör biogasdriven Volkswagen Scirocco, kvalade in på femte respektive sjätte plats till båda racen.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev