09december2018

 

Final för MX-5 Cup

Falkenberg

Årets sista deltävling i MX-5 Cup kördes i Falkenberg tillsammans med Sportvagnsmästerskapet och den Racing Historiska Cupen. MX-5 Cup bilarna kör i heatet med Roadsport C i Sportvagnsmästerskapet. Andreas Halbig vann det första racet från pole före Tobias Nyström och Ronnie Hofberg. I det andra heatet vänder man på de sex första.

Det blev lite rörigt i starten, för någon bil rörde sig för tidigt. De flesta trodde att det skulle bli omstart, men så gick starten ändå! Nyström var mest på hugget så han tog ledningen. Halbig, som vann första racet, startade alltså på sjätte rutan, men han var inte alls med och han tappade många placeringar och fick börja jaga. Nyström körde sitt livs race och han vann före Hofberg och Halbig, som gjorde en stark uppkörning. I standardklassen vann Christian Lund det första racet före Andreas Eckemark och Björn Niklasson. I det andra racet vände man på pallen. Halbig fick äntligen vinna MX-5 Cupen i år. Han har varit så nära i flera år, men alltid missat precis på mållinjen. I år vann han tre av sex tävlingar, men de andra tre racen vanns av tre olika förare. Det visar att det finns många som är med och slåss i toppen. Hofberg kom tvåa och Nyström kom trea.

I standardklassen vann Eckemark, trots att han inte vann ett enda race i år! Även här var det fyra olika segrare. Niklasson kom tvåa och Lund trea. Niklasson kommer att kliva upp i den Modifierade klassen nästa år så han skickar ett varningens ord till de andra förarna att nu kommer det att bli åka av! Sammanlagt var det 27 förare som deltog i racen under året vilket gör MX-5 Cup till en av Sveriges absolut största racingklasser! Förarna är glada amatörer som gärna bjuder på publikfriande race. Klassen växer för varje år och vi behöver väl inte tillägga att det är den största klassen i Sportvagnsmästerskapet. Det är en billig klass med mycket körglädje. En av de mest kända förarna som startade sin karriär i en Mazda MX-5 är Tony Ring, som ju har tävlat framgångsrikt inom sportvagnsracing ute i Europa i många år nu.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev