11december2018

 

Patrik Olsson kvalbäst på Solvalla

Fredagens STCC-kval på Solvalla slutade riktigt bra för IPS. I första kvalet lyckades Johan Stureson sätta näst bästa tid och Patrik Olsson tredje tid. I kval två visade Olsson klass med en topplacering.

Redan på fredagens test visade Patrik Olsson att han snabbt hittade runt på den nybyggda banan. Den nylagda asfalten gjorde till en början banan hal och krävande.  – Det liknar nästan rallycross mer än racing. Man får styra med bakhjulen, sa Patrik Olsson efter det 45 minuter långa testet.  När det ett par timmar senare var dags för kval hade greppet förbättrats markant. Olsson tog med morgonens tempo till kvalet och körde till sig tredje tid i kval ett, bakom Stureson som var tvåa. I kval två höjde Patrik tempot ytterligare.   – Efter första kvalet kände jag att det fanns mer att ge. Jag lyckades göra ett perfekt varv och det är svårare att få till än det ser ut, säger Patrik.

Även teamkompisen Johan Stureson var nöjd med kvalen. I det första av de två kvalen körde han alltså till sig en andraplats. I kval två gick det något sämre med en fjärdeplats.  – Vi ändrade lite i bakvagnen efter testet och det kändes betydligt bättre. Jag kunde ha mer attack i körningen i kvalet. I Q1 stämde det bra med däcken, i kval två fick vi inte riktigt till rätt tajmning med däcken och jag var något långsammare, säger Stureson.

Den nylagda asfalten på Solvalla är slät och skonsam för däcken.  – Det har nog aldrig hänt att vi kört ut med nya däck på kvalet och sätter snabbaste varvet på varv elva. Det gör även att däcken kommer att hålla hela racet, säger Stureson.

I systerteamet Volkswagen Team Biogas kvalade Johan Kristoffersson bra med snabbaste tid i kval ett och en tredje tid i kval två.

Mest missnöjda med kvalet var Chevrolet. Rickard Rydell kvalade till sig två femteplatser vilket var en missräkning. Teamkompisen Michel Nykjaer lyckades dock betydligt bättre med en fjärde och en andraplats.  – Vi är inte nöjda, det är väldigt speciella förutsättningar och vi har inte lyckats lika bra som de övriga teamen, säger Rickard Rydell som leder mästerskapet inför finalen.

Nu är det upplagt för en mycket spännande final på en riktigt häftig banan.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev