17december2018

 

Robin Rudholm i STCC 2013 – nytt samarbete mellan WestCoast Racing och Xlander Racing

Robin Rudholm kör STCC 2013. Detta tack vare ett  nytt och unikt samarbete mellan hans två senaste team, WestCoast Racing  och Xlander Racing. Robin Rudholm körde för WestCoast Racing och  tillhörde toppen i STCC mellan 2006 och 2009 innan han med Xlander  Racing vann två raka mästerskap i Carrera Cup Scandinavia.

Nu gör han  sig redo att i det nya samarbetet ta sig an årets STCC-säsong. - Det känns lite som att komma hem att köra för WestCoast Racing igen,  säger Robin.  Att dessutom göra det tillsammans med Xlander Racing med  vilka jag hade två roliga och framgångsrika säsonger är ett innovativt  upplägg som äntligen är klart. Det känns väldigt spännande med den här  satsningen från de två team där jag haft mina största framgångar. Jag  ser verkligen fram emot den här säsongen.

Samarbetet smygvisades på årets första officiella testdag på  Knutstorp igår tisdags och det började mycket bra. Robin hade fjärde  bästa tid efter en bekymmersfri första testdag i det nya teamsamarbetet. - Vilken skillnad. Vi hade en mycket bra testdag och jag är extremt glad att få chansen i en sådan här professionell miljö. Nu är det fullt  fokus på de kommande testdagarna!

Det nya samarbetet innebär att det är klart med totalt tre bilar hos  WestCoast Racing och WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth  välkomnar chansen att arbeta med Robin Rudholm igen. - Nu är ännu en stor pusselbit på plats och det känns riktigt roligt att få välkomna Robin tillbaka till teamet, säger Dick. Det är ett  intressant samarbete med Xlander Racing som gör det här möjligt och  tillsammans har vi en spännande utmaning framför oss. Nu är vi redo att  ta oss an årets säsong.

Xlander Racing har fyra raka mästerskapstitlar i Carrera Cup  Scandinavia bakom sig varav de två senaste med Robin Rudholm. Xlanders  teamchef Louise Freidestam ser det nya samarbetet med WestCoast Racing  som en naturlig utveckling för Xlander Racing. - Det var dags för ett nytt kliv och vi har sneglat på STCC ett tag,  förklarar Louise.  Jag är glad att vi har hittat en god samarbetspartner i WestCoast Racing som gör det möjligt och tillsammans med Robin är vi  en intressant trio som står inför en spännande uppgift. Det gör att vi  verkligen ser fram emot den här säsongen.

STCC-säsongen inleds den 3-4 maj på Ring Knutstorp och denna vecka  testar teamen på Knutstorp inför säsongen. Testerna inleddes igår tisdag och fortsätter över onsdag och torsdag.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev