10december2018

 

Ola Nilsson dubbelsegrade i sin Porsche debut

Ola Nilsson dubbelsegrade i sin Porsche debut Skåningen Ola Nilsson inledde sin Porsche karriär i absoluta bästa stil när Porsche Carrera Cup hade premiär på Ring Knutstorp den gångna helgen. Den regerande mästaren i tyska Volkswagen Scirocco R-Cup var snabbast i kvalet, vann båda racen och hade dessutom snabbaste varv vilket gav maximala 53 poängs utdelning. En perfekt start på Porsche satsningen. 

Porsche Carrera Cup körde i helgen premiärtävlingarna för säsongen på Ring Knutstorp och för första gången med skånska Ola Nilsson på startlinjen. Det var dessutom comeback för Ola i svenska racingsammanhang sedan han tävlat i tyska Volkswagen Scirocco R-Cup de senaste tre säsongerna med en mästerskapstitel i bagaget 2012. 

  • Det var väldigt, väldigt kul att få göra den svenska comebacken på hemmaplan på Ring Knutstorp. Mycket bekanta och vänner på plats som kommer fram och pratar och önskar lycka till, det är alltid kul med sådan support, säger Ola. 

Ola visade redan på fredagens test och kval att han var att räkna med direkt i premiären. Han toppade båda passen vilket gav honom pole-position i det första racet för helgen på lördag förmiddag. Ola gjorde inga som helst misstag och fortsatte sin dominans genom att leda både det första och det andra racet från start till mål och dessutom sätta snabbaste varvtider i båda, något som innebar absolut maximala 53 poängs utdelning i Nilssons favör. 

  • Det är helt otroligt vilken premiär det blev. Bilen är så extremt kul att köra och jag kan inget annat än att njuta av den här helgen naturligtvis. Det är svårt att tro att alla bitar för den här satsningen endast föll på plats för ca 1,5 vecka sedan. 

Att debuten skedde på hemmaplan kanske var en faktor i succén. Lite reservation skickar han därför med inför fortsättningen. 

  • Det här är den banan jag känner bäst av alla. I fortsättningen kommer vi att köra på en del ställen som blir helt nya erfarenheter för min del, då får vi se. Jag ska fortsätta att utvecklas med bilen och det går definitivt att hitta mer fart, något som kommer behövas när Johan Kristoffersson är tillbaka i mästerskapet framöver, avslutar Ola.

Nästa tävling för Porsche Carrera Cup 2013 går på Solvalla den 7-8 Juni.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev