17december2018

 

Göransson 11:a inför Nürburgring 24-timmars

Göransson 11:a inför Nürburgring 24-timmarsRichard Göransson kvalade in 11:a i kvalet till Nürburgring 24-timmars. Marc VDS-teamet kvalade in med båda bilarna i topp-40 och därmed till shoot-out kvalet på lördagskvällen. Richard blev utvald att köra bil # 26 i shoot-out.
– Lite av ett minne för livet. En i stort sett helt fri Nordschleife i ett kval till årets absolut största race i en fabriksbil för BMW.De 40 snabbaste bilarna släpptes iväg på kvalet och trots ett visst avstånd var det ofrånkomligt att vissa hamnade i trafik. Richard var en av dem och han kavlade in som 11:a totalt och som tredje bästa BMW och fem sekunder från pole position i ett tätt kval. En placering han var missnöjd med.
– Jag är extremt missnöjd just nu, säger Richard. Jag fick hopplös trafik på båda mina två kvalvarv och blev tvungen att köra om och där försvann de sekunderna jag saknade för pole. Just nu är jag missnöjd men nu laddar vi om för ett långt och mycket ovisst race.

Det har svängt mellan toppbilarna så här långt under helgen och med förutspått regn under stora delar av loppet är det fortfarande mycket som kan hända efter starten 17:00 på söndag.
– Det känns väldigt svårt att förutspå detta men det kommer att bli ett spännande race. Vi kommer att vara med och fightas om segern och om mindre än ett dygn är det klart för racestart, avslutar Richard.

I skrivande stund är det ännu inte bestämt när Richard kör sin första stint och i vilken bil han då startar. Men han kommer under racet att köra både bil # 25 och bil # 26.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev