17december2018

 

Nürburgring 24h: Sandströms team tvingades bryta

Sandströms team tvingades brytaEdward Sandströms team WRT tvingades bryta Nürburgring 24h med drygt fem timmar kvar av tävlingen. Oljespill på banan tillsammans med stora mängder vatten ledde till en krasch i det snabba banpartiet Bergwerk, och teamets Audi R8 LMS ultra gick inte att reparera.
– Det är ett risktagande hela vägen, och med de här förhållandena blev det ännu värre. Tyvärr gick det inte vår väg i år, säger Sandström.
Årets Nürburgring 24h blev ett av de fuktigaste i historien, regnet var så kraftigt att tävlingen rödflaggades innan midnatt för att sedan startas om under måndagsmorgonen.

– Vi hade lite tur med att loppet avbröts just då, för vi hade precis varit inblandade i en mindre krasch, och vi fick tid att reparera skadorna på bilen under natten. Tyvärr hade vi inte samma tur efter den andra kraschen, säger Sandström.

Edward Sandström hann inte ens köra bilen i tävlingen, Christopher Mies tog starten efter att Sandström kvalat in som tionde bil i Topp 40-kvalet med tiden 8,22.055. Efter några röriga varv var WRT:s Audi R8 LMS ultra uppe i tätstriden. WRT körde dubbelstinter om nio varv. Christopher Haase tog över efter Mies och belgaren Laurens Vanthoor körde sista stinten innan loppet rödflaggades.

– Vi hade en bra bil för rådande omständigheter, vi kämpade i topp fem och vår Audi R8 LMS ultra var i topp i både regnkaos och när banan var torr, säger Sandström.

Bäst placerade Audi blev G-Drive Racing by Phoenix med fjolårssegraren Frank Stippler, som Sandström i vanliga fall delar bil med i FIA GT och Blancpain Endurance Series, som körde tillsammans med gårdagens DTM-segrare Mike Rockenfeller, Marcel Fässler och Markus Winkelhock. De gick i mål på en femte plats.

– Det är bara att gratulera Bernt Schneider, Jerome Bleekemolen, Sean Edwards och Nicki Thiim i en Mercedes till totalsegern. Vi får åka hem, bryta ihop och komma igen nästa år, säger Sandström.

Nürburgring 24h
19-20 maj 2013

1. Schneider-Bleekemolen-Edwards-Thiim (Mercedes SLS AMG Black Falcon) 88 laps
2. Martin-Piccini-Buurman-Göransson (BMW Z4 VDS) + 2m39s781
3. Graf-Jäger-Seyffarth-Bastian (Mercedes SLS AMG Rowe) + 1 lap
4. Arnold-Roloff-Seyffarth-Jäger 5mercedes SLS AMG Rowe) + 1 lap
5. Rockenfeller-Fässler-Stippler-Winkelhock (Audi R8 LMS ultra Phoenix) + 1 lap
Ret. Vanthoor-Mies-Haase-Sandström (Audi R8 LMS ultra Team WRT) 44 laps (acc.)

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev