24januari2019

 

Hemmaplan för Ekström på Red Bull Ring

Säsongens tredje DTM-tävling körs på österrikiska Red Bull Ring. En hemmabana för den dryckessponsrade svensken.
– Jag vet att jag är snabb på den här banan, det har jag bevisat förut, säger Mattias Ekström.

Red Bull Ring Spielberg ligger mitt i Österrike och det är sjätte gången som DTM körs på banan. Med sina 4 326 meter är Red Bull Ring mästerskapets näst längsta bana. Söndagens race över 47 varv blir därför säsongens längsta race, 203,322 kilometer.

Hemmaplan för Ekström på Red Bull Ring– Banan har en väldigt slät asfalt så fastän det är ett långt race så tror jag att optionsdäcken kommer hålla väldigt länge och fungera bra här, säger Mattias Ekström.

I förra årets kval gjorde Ekström ett misstag som kostade honom pole position och trots ett bra race blev det en fjärdeplats.

– Jag var väldigt snabb hela helgen förra året, jag gillar banan och har ett oerhört stöd av all publik här. Det märks att det är hemmabanan för Red Bull, och det är väldigt roligt och bidrar att jag blir ännu mer taggad, säger Mattias Ekström.

Under förra veckan hade Mattias Ekström en körskola för sponsorer på Red Bull Ring och fick lite extra träning inför helgen. Då var det torrt på banan men inför lördagens kval och söndagens race ser det ut att bli regn.

– Vi vet att vi är snabba på blött. Det visade vi på Hockenheim och personligen gillar jag att köra på blött. Men det var också skönt för hela Auditeamet efter Brands Hatch att vi nu vet att vi kan vara snabba på torrt också, stämningen är väldigt bra och vi vet att vi är på rätt spår, säger Mattias Ekström.

På Red Bull Rings tre långa raksträckor kommer troligen DRS-systemet spela en större roll än tidigare. Om avståndet mellan två bilar är tillräckligt litet får föraren bakom ändra vinkeln på sin bakspoiler på valfri raksträcka för att kunna minska luftmotståndet och lättare köra om.

– Det kommer ge sig under racet hur det passar bäst men jag vet i alla fall var jag ska använda det, säger Ekström.

Med två väldigt olika resultatlistor efter säsongens två första race har alla fortfarande chans på titeln. Leder DTM gör Mike Rockenfeller i sin Audi RS 5 DTM på 29 poäng, tvåa är Bruno Spengler, 28 poäng i sin BMW, och trea Augusto Farfus med 25 poäng, också BMW. Mattias Ekström återfinns på en elfteplats med sex poäng.

– Det är väldigt öppet, ingen har ryckt ifrån poängmässigt. Jag satsar på en fullträff på söndag och då är jag också med i mästerskapstoppen, säger Mattias Ekström.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev