09december2018

 

Mästerskapsledande Ola Nilsson laddad inför arenaracet på Solvalla

Mästerskapsledande Ola Nilsson laddad inför arenaracet på SolvallaPorsche Carrera Cup Scandinavia intar den nylagda asfalten på Solvalla med skåningen Ola Nilsson som mästerskapsledare. Med en helt ny bana och större startfält ställs Ola inför en tuff utmaning i säsongens och dessutom Nilssons andra Porsche tävling någonsin.

Ola Nilsson och Porsche Carrera Cup Scandinavia gästar till helgen Solvalla och Stockholm för årets andra deltävling. Premiären på Ring Knutstorp för fem veckor sedan var en tävling helt i Nilssons favör, pole-postion, vinst i båda racen och dessutom snabbaste varv i de båda innebar full pott med poäng.

Premiären i Porsche satsningen på Knutstorp var fullständigt fenomenal, riktigt kul. Nu kommer vi till Solvalla vilket blir en helt ny bekantskap för min del, medan många av mina konkurrenter var med och tävlade här ifjol. Det kommer bli tufft, en liten bana med mycket snäva långsamma kurvor, och dessutom helt nylagd asfalt som gör att fästet säkerligen kommer ändras under helgen, säger Ola.

Startfältet i Porsche Carrera Cup har till den kommande helgen växt och däribland har 2012 års mästare Johan Kristoffersson tillkommit.

Det ska bli riktigt kul att få tävla igen, fem veckor sedan premiären är lång tid. Att Johan ska vara med är bara positivt, jag har självklart extremt mycket kvar att lära mig med Porschen och kan säkert hitta en hel del saker genom fighter mot Johan under helgen. Det här är fortfarande en utvecklingssäsong för min del, avslutar Ola.

SVT sänder från STCC helgen på Solvalla under lördagen.

TV-Sändningar SVT

Lördag 8 juni – 12.45 - 16,30, Live SVT Play (www.svtplay.se)

Lördag 8 juni – 14.30, SVT2

Schema - Porsche Carrera Cup

Fredag: Test - 10.15 - 10.45

Kval - 15.50 - 16.10

Lördag Race 1 - 10.05 - 10.25

Race 2 - 14.30 - 14.50

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev