12december2018

 

Lovande helg för Mattias Ekström

Efter den bragdartade uppkörningen på Red Bull Ring så ser Mattias Ekström fram emot fjärde deltävlingen i DTM. Tyska Lausitzring står värd för helgens tävling.
– Inställningsmässigt på bilen så är det väldigt likt Red Bull Ring, så jag vet att vi är snabba, säger Mattias Ekström.

Lovande helg för Mattias EkströmKvalet på österrikiska Red Bull Ring gick allt annat än bra för svensken. Men Ekström är inte typen som ger upp kampen om de viktiga poängen i förhand. Från sin 13:e startruta lyckades Mattias Ekström tack vare hård körning och en vågad däckstrategi ta sig ända upp till en femteplats.

– Det var otroligt roligt, det kändes såklart fantastiskt och det var så kul att köra bilen som fungerade så bra, säger Mattias Ekström om sin Audi RS 5 DTM.

Helgens tävling avgörs på Lausitzring, belägen mellan Berlin och Dresden. En annorlunda bana på flera sätt. Lausitzring har en ovanligt lång raksträcka och sedan flera långsamma partier under sina totala 3 478 meter. Dessutom är bansträckningen lagd moturs, väldigt ovanligt på dagens europeiska racinganläggningar.

– Det påverkar såklart oss förare också, vi är ju vana med fler högerkurvor och kroppen anpassar sig efter det och bygger ofta upp vänster sida av kroppen mer för att stå emot g-krafterna. Så jag blir lite mer trött i nacken än normalt när vi kör på Lausitzring, speciellt eftersom banan är rätt gropig på sina ställen, säger Mattias Ekström.

Asfalten på motursbanan är dock väldigt slät och de snabbare optionsdäcken ska kunna hålla länge. Alltså kan ett liknande scenario som på Red Bull Ring spelas upp, där Mattias Ekströms chansning att köra extremt länge på den mjukare gummiblandningen gav utdelning.

– Men den här gången måste vi vara med bättre i kvalet, då ska vi se till att det blir säsongens första fullträff, säger Mattias Ekström.

Mästerskapsställningen inför Lausitzring

Bruno Spengler, BMW, 53 poäng
Mike Rockenfeller; Audi, 41 poäng
Augusto Farfus, BMW, 33 poäng
Marco Wittman, BMW, 32 poäng
Christian Vietoris, Mercedes, 25 poäng
Dirk Werner, BMW, 22 poäng
Gary Paffett, Mercedes, 22 poäng
Mattias Ekström, Audi, 16 poäng
Joey Hand, BMW, 16 poäng
Robert Wickens, Mercedes, 15 poäng

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev