17december2018

 

Hohenthal och Lind till Camaro Cup

Hohenthal och Lind till Camaro CupSebastian Hohenthal, 27 år, är tillbaka i svensk racing – i år kör han Camaro Cup för Memphis Racing. Efter en framgångsrik formelbilskarriär med bland annat seger i det brittiska formel Renault-mästerskapet 2006 gör Mora-sonen en efterlängtad comeback på racerbanan efter två års uppehåll i tävlandet.

–   Det är fantastiskt att vara tillbaka på racerbanan, säger Hohenthal. Jag har följt den fantastiska utvecklingen i Camaro Cup och det är onekligen ett av de tuffaste mästerskapen just nu. Jag ser fram emot sommaren och jag är övertygad om att jag har de bästa förutsättningarna att lyckas tillsammans med Memphis Racing.

Sebastian Hohenthal får sällskap av tre andra duktiga förare i Memphis Racing. Sedan tidigare är Hampus Lindqvist och Michael Wärn klara.  Dansken Dennis Lind är i likhet med Hohenthal ett nytillskott i teamet.

–   Vi är mycket glada och stolta över att så meriterade förare har valt att ingå in vårt team 2012. Sebastians erfarenhet och snabbhet i formelbilar ska vi nu omsätta i en Camaro vilket vi tror kommer att fungera perfekt, säger Richard Berggren, teamchef i Memphis Racing. Sebastian har alltid haft en förmåga att anpassa sig, vilket faktumet att han satt poles, snabbaste racevarv och segrar under sina debutår i respektive klass. Vad Dennis kan prestera fick vi ett kvitto på under vinterns Camaro Cup-tävlingar i USA där han var den enda som på allvar kunde hota före detta F1-föraren Jan Magnussen. Både Sebastian och Dennis är dessutom fantastiska personligheter som kommer att passa bra in i Memphis Racing.

Camaro Cup har premiär tillsammans med STCC på Mantorp Park den 4-5 maj. Då bjuds publiken även på Clio Cup JTCC, Carrera Cup och Pro Superbike. Finalen körs på Solvalla i Stockholm den 21-22 september

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev