17december2018

 

Trofeo Abarth presenterar startlistan för säsongen 2012

Trofeo Abarth presenterar startlistan för säsongen 2012Trofeo Abarth Sweden har presenterat startlistan för säsongen 2012 med 13 anmälda förare.
 – Det känns oerhört positivt att kunna presentera 13 snabba, unga och intressanta förare inför säsongen, säger Anna Pensar, koordinator för Trofeo Abarth.
 
Bland de anmälda förarna hittar vi namn som fjolårstvåan Niklas Lilja, JTCC- och Mini Challenge-föraren Richard Trange och rallyföraren Calle Ward.
 
– Vi har en bra blandning med snabba juniorer och lovande talanger. I fjol skilde det bara sju poäng mellan ettan och tvåan i mästerskapet, allt pekar mot att vi kommer att få en ännu tätare säsong i år, säger Pensar.
 
Förarna i årets Trofeo Abarth tävlar om en fabriksny Abarth 500 gatbil och mästaren, plus en förare till, kommer att få vara med vid TTA Junior Program:s testdag på Karlskoga i höst. Där får förarna testa TTA-bil och få coachning från förare som Fredrik Ekblom, Richard Göransson, Jan ”Flash” Nilsson, med flera.
 
– Vi har ett starkt mästerskap med ett solitt program för utveckling av lovande racingjuniorer. Vi har dessutom två bilar och förare till under förhandling, målsättningen är att landa på 15 bilar innan säsongsstart, säger Pensar.
 
Trofeo Abarth Sweden kör årets första officiella testdag på lördag den 14:e april på Karlskoga-banan tillsammans med TTA – Elitserien i Racings övriga supportklasser. Premiären går den 12:e maj på samma bana tillsammans med Elitserien i Racing.
 
Startlista – Trofeo Abarth Sweden 2012
 
#2 Niklas Lilja, LMP Engineering
 #3 Richard Trange, PWR Racing
 #4 Carl-Olov Carlsson, LMP Engineering
 #5 Jonatan Morin, Morin Racing
 #6 Anna Pensar, Team ABNET
 #7 Sophie West, Westlife Racing
 #9 Viktor Ljungdahl, JB Motorsport
 #10 Calle Ward, Ricknäs Motorsport
 #12 TBA, Ricknäs Motorsport
 #14 TBA, PWR Racing
 #15 Aku Pellinen, Aku Pellinen Racing
 #29 Kalle Dejemyr, Dejemyr Racing
 #99 Felix Hagström, Lukoil Racing
 
Kalender – Trofeo Abarth Sweden 2012
 
12/5 – Karlskoga
 02/6 – Anderstorp – Nationaldagsracet
 07/7 – Falkenberg – Västkustloppet
 18/8 – Karlskoga – Kanonloppet
 15/9 – Tierp Arena
 29/9 – Göteborg – Grande Finale

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev