10december2018

 

Lyckat STCC-test för biogasteamen på Ring Knutstorp

Lyckat STCC-test för biogasteamen på Ring KnutstorpVolkswagenförarna visade klassen när STCC-säsongen inleddes med test på Ring Knutstorp i Skåne under torsdagen.
Allra mest övertygade nykomlingen Jordi Gené som noterades för snabbaste varvtid.

– Vi har haft en bra testdag. Jag är imponerad av alla våra förare, men Genés insats sticker givetvis ut lite extra. Han prestation här i dag bevisar verkligen vilken duktig förare han är, säger teamchefen Tommy Kristoffersson.

Gené klockades för tiden 1.00,844.

– Den snabbaste varvtiden för en biogasdriven Scirocco någonsin på den här banan. Det säger en del, konstaterar Kristoffersson.

Huvudpersonen själv sken ikapp med solen.

– Självklart är jag mycket glad över den här starten med teamet. Det här har varit en bra och lärorik dag och på slutet fick jag verkligen till ett perfekt varv, sa Gené.

För den VM-meriterade spanjoren var kuperade och kurviga Ring Knutstorp i Skåne en helt ny, och positiv, bekantskap.

– En kul och omväxlande bana som jag närmast skulle vilja jämföra med Spa i Belgien. Fast i miniatyr såklart, säger han och ler.

Med Jordi Gené och Johan Kristoffersson noterades Volkswagen Team Biogas för de två snabbaste tiderna under det officiella testet. Trea var Johan Stureson, nykomling i ”familjen” och en av förarna i IPS Team Biogas.

– Det här var verkligen en bra början på mitt samarbete med Volkswagen, konstaterade Stureson, som trots ovana vid tävlingsbil med turbomotor var riktigt snabb redan från den första metern.

Hans kollega, Patrik Olsson, var femma på testen och gav bland annat den nya VW-motorn, som har ökat bilens körbarhet, mycket beröm.

– Vår första testdag i Sverige inför STCC-säsongen 2012 blev mycket lyckosam. Nu åker vi hem och laddar för nästa test, som avgörs på Mantorp Park redan kommande onsdag, konstaterade teamchefen Tommy Kristoffersson belåtet.

Resultat

STCC-test Ring Knutstorp 19 april
 
1) Jordi Gené, Volswagen Scirocco, 1.00,844
 
2) Johan Kristoffersson, Volkswagen Scirocco, 1.00,942
 
3) Johan Stureson, Volkswagen Scirocco, 1.01,080
 
4) Tomas Engström, Honda Civic, 1.01,101
 
5) Patrik Olsson, Volkswagen Scirocco, 1.01,178
 
6) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, 1.01,222
 
7) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, 1.01,284

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev