11december2018

 

Göteborg City Arena inleder ombyggnad av banan

Göteborg City Arena inleder ombyggnad av bananGöteborg City Arena har inlett en ombyggnad av banan som inkluderar en ny hårnål med bättre omkörningsmöjligheter, nya läktare med över 10 000 sittplatser och nya VIP-tält.

 – Vi tar City Arena till nästa nivå med bättre kapacitet för publik och dessutom bättre möjligheter för ännu mer spännande racing, säger Thomas Lindskog, vd för City Arena.   De första kurvorna byggs om och hamnar precis framför de nya läktarna som byggs i en stadion-formation med kapacitet för 10 600 sittplatser där åskådarna både sitter nära och högt upp för bra syn över en stor del av banan.

 – Ombyggnaden är i full gång just nu och vi är oerhört glada över detta. Publiken kommer få en unik vy av tävlingarna, med perfekta sittplatser bara tre meter från bankanten, säger Lindskog.   Den första kurvkombinationen expanderar med en betydligt bredare hårnål som har byggts med moderna F1-banor som Hockenheim och Sepang som förebild.

  – Såväl ingången som utgången av kurvan blir mycket bredare, något som gör att förarna kan ta olika spårval in och ut ur kurvan och få bättre möjligheter för omkörning. Vi har haft tät kontakt med förare och team kring ombyggnaden och vi mycket nöjda med resultatet, säger Lindskog.   Banan lanseras för press den 26:e maj, tre veckor innan TTA – Elitserien i Racing gör debut på banan den 1-2:a juni. Nytt för i år är attraktiva familjebiljetter eller kompisbiljetter som kan köpas från Ticnet på telefon 077-1707070

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev