24januari2019

 

Ola Nilsson vann premiären på Hockenheim, Mika Salo tvåa

Ola Nilsson vann premiären på Hockenheim, Mika Salo tvåaOla Nilsson som nu går in på sin tredje säsong i Volkswagen Motorsport styrda Scirocco R-Cup inledde säsongen med fantastisk körning.

Kvalet var mer eller mindre perfekt genomfört, ett utvarv, ett snabbt varv och sedan direkt in i depån. Det räckte för att bärga pole-position med över fyra tiondelar.

    • Det var ett helt optimalt kval för min del, jag lyckades träffa rätt direkt och kunde sedan avvakta i depån. Detta innebar då också att jag hade kanondäck till racet, berättar Ola.

I racet gjorde Ola inga som helst misstag, han förvaltade sin startpostion och tog han om ledningen direkt. Före detta Formel 1 föraren och för denna helgen gästförare imponerade och var det största hotet i racet. Vid några tillfälle var Salo riktigt nära Ola men lyckades aldrig riktigt komma åt svensken.

    • Lite speciellt att kolla i backspegeln och se att det är Mika Salo som jagar en är det absolut. Trots att han var nära några gånger kände jag ändå att jag hade bra koll på det, allting fungerade kanon och självklart är det fantastiskt skönt att ta en seger redan i premiären i år, säger Ola.

Ola leder mästerskapet efter första helgen (30 p) före tyska Jann-Hendrik Ubben (24) på andra plats, och amerikanen Dennis Trebbing (20) på tredje.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev