17december2018

 

WestCoast-förarna redo för första TTA-testerna

WestCoast-förarna redo för första TTA-testernaDen här veckan inleds de officiella TTA-testerna. Tre viktiga dagar väntar i Karlskoga och på Anderstorp som blir de enda tre testdagarna innan säsongen startar den 12 maj på Gelleråsen utanför Karlskoga.

WestCoast Racings fyra TTA-förare är redan på plats i Karlskoga inför testdagen imorgon onsdag. Richard Göransson kommer direkt från Nürburgring där han körde sitt första race för säsongen i helgen. – Det är skönt att det äntligen är igång, säger Richard. Det här kommer att vara tre väldigt viktiga dagar, det är de enda dagarna vi har på oss att lära känna bilen och det är viktigt att inte ha några problem. Vi kommer att vara strukturerade och jag har gjort mig så redo jag kan och dammat av rattrosten nere i Tyskland.

Hans teamkamrat i BMW Dealer Team WestCoast Racing är Fredrik Larsson. Han har förberett sig med Porschetester på Anderstorp, allt för att komma så förberedd som möjligt. – Vi har en strategi för hur vi ska jobba de här tre dagarna och få ut det bästa från dem, säger Fredrik. Det är superviktiga dagar där det handlar om att samla så mycket information som möjligt. Bilen, däcken och allting är nytt för oss och det känns väldigt spännande. Det är fantastiskt att få uppleva detta och jag kommer väl förberedd för de här tre dagarna.

Martin Öhlin kör för WestCoast Racing tillsammans med Andreas Ebbesson. Han ser också fram emot att äntligen få komma igång med testerna med den nya bilen. – Jag har kört lite Radical för att förbereda mig och känner mig redo, säger Martin. Vi måste utnyttja testdagarna ordentligt och det är väldigt spännande med mycket nytt som väntar oss vilket är oerhört motiverande. Det är skönt att äntligen få komma igång.

Han delar team med Andreas Ebbesson som är ny hos WestCoast Racing i år. Den tidigare Radicalmästaren ser fram emot att lära känna den nya TTA-bilen på testerna. – Det är sjukt kul att vi nu äntligen är igång. Det är en lite senare säsongsstart än vanligt och det har varit en lång väntan så man är väldigt körsugen nu. Det kommer att bli viktigt att få mycket körtid i bilen och snabbt få rutin i den under de här tre dagarna, avslutar Andreas.

De officiella TTA-testerna körs på Gelleråsen utanför Karlskoga imorgon onsdag och på Anderstorp torsdag och fredag. Under  tisdagen var samtliga TTA-team på plats på Karlskoga Flygfält för ett funktionstest inför den första officiella testdagen imorgon onsdag.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev