22oktober2018

 

Robin Rudholm snabbast i premiärtest av TTA – Elitserien i Racing

Robin Rudholm snabbast i premiärtest av TTA – Elitserien i RacingSaab-föraren Robin Rudholm toppade premiärtestet av TTA – Elitserien i Racing på ett soligt Karlskoga Motorstadion i Värmland. Rudholm var 0.175 sekunder snabbare än närmsta rival i form av Richard Göransson. – Jag är så klart supernöjd med testet. Det är min första dag på banan som Flash Engineering-förare och jag känner mig redan hemma i teamet. Vi har klarat oss från tekniska bekymmer och att jag dessutom kan gå och lägga mig med bästa varvtid känns naturligtvis bra, säger Rudholm.

Linus Ohlsson såg till att det var två Saab i topp tre med tiden 1:04.343 och var bara 60 tusendelar långsammare än Göransson. Fredrik Larsson var näst snabbast av BMW-förarna på fjärde plats totalt.

– Jag är nöjd med dagen. Vi har fått mycket körning och bilen är väldigt kul att köra. I dag har vi inte fokuserat på att sätta varvtider, snarare att skapa en känsla för bilen och det finns hur mycket potential som helst vad gäller inställningarna, säger Larsson.

Snabbaste Volvo-förare var trefaldige SM-mästaren Fredrik Ekblom på sjunde plats, bakom Martin Öhlin och Andreas Ebbesson, som dock inte var helt nöjd.

– Vi hade lite småstrul och fick kanske inte så mycket körning som vi önskade. Men bilen är så ball att köra och det är väldigt kul att se alla bilarna här på banan. Nu laddar vi för Anderstorp och mer körning, säger Ekblom.

Stefan Söderberg var snabbaste Citroën-förare med åttonde snabbaste tid och Miele Professional Brovallen-föraren var på mer än gott humör efter körningen.

– Det har gått riktigt bra i dag. Vi har inte haft några problem och bilen oerhört kul att köra. Det är en riktigt racerbil. För min del var det främst fokus på att få många varv då jag inte har tävlat på ett tag. Vi gjorde lite småändringar för att se var det tar oss och vi ser fram emot att fortsätta arbetet i morgon på Anderstorp, säger Söderberg.

Samtliga team beger sig vidare till Anderstorp Raceway i Småland där testen fortsätter i två dagar.

Karlskoga Raceway Test – Topp 10

  • 1 Robin Rudholm Saab 9-3 1:04.108
  • 2 Richard Göransson BMW SR +0.175
  • 3 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.235
  • 4 Fredrik Larsson BMW SR +0.423
  • 5 Martin Öhlin BMW SR +0.845
  • 6 Andreas Ebbesson BMW SR +0.851
  • 7 Fredrik Ekblom Volvo S60 +1.09
  •  8 Stefan Söderberg Citroën C5 +1.172
  • 9 Thed Björk Volvo S60 +1.183
  • 10 Tommy Rustad Volvo S60 +1.502

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev