20oktober2018

 

Ekblom och Volvo testsnabbast på Anderstorp

Ekblom och Volvo testsnabbast på AnderstorpFredrik Ekblom tog revansch under första testdagen på Anderstorp Raceway med snabbaste tid efter en strulig testdag på Karlskoga Motorstadion i går. – Jättekul! Vi har haft en bra dag och fått många varv med bra speed. Men vi har en hel del jobb framför oss fortfarande, jag vet vad jag vill ha ur bilen men vi måste arbeta fram hur man får ur det från inställningarna. Men jag är absolut nöjd med dagen, säger Ekblom.

Robin Rudholm, som var snabbast på gårdagens test, var näst snabbast på Anderstorp med en tid som var strax under fyra tiondelar långsammare än Ekblom.

– Jag tycker vi har haft en bra dag där vi har kunnat testa väldigt många olika saker. Dessutom fungerar det mycket bra i teamet, alla börjar bli varma i kläderna med den nya bilen och vi tar ständiga steg framåt. Snabbast på förmiddagen och tvåa totalt känns bra, säger Rudholm.

Linus Ohlsson, som kör Saab precis som Rudholm, var bara en tiondel bakom på tredjeplatsen trots att han aldrig tidigare kört på banan.

– Det är en helt ny bana och givetvis är det riktigt skoj att vara med bra tidsmässigt. Jag trivs verkligen med bilen och i morgon ska vi fortsätta att förbättra den inställningsmässigt, säger Ohlsson.

Platserna fyra till sex ockuperades av Volvo-förare med Robert Dahlgren på fjärde, Thed Björk på femte och Tommy Rustad på sjätte. Daniel Haglöf satte sjunde snabbaste tid framför Andreas Ebbesson, som var nära att snurra in i depåmuren vid ett tillfälle, och Stefan Söderberg på nionde tid.

– Vi fick tyvärr fokusera oss en hel del på ett problem med överhettning. Annars kändes det bra och vi hoppas på att ta igen förlorad tid i morgon. Men framförallt så är det så kul att köra Anderstorp igen, banan är perfekt för de här bilarna med hastigheter uppåt 270 km/h, säger Söderberg.

Richard Göransson var sista man i topp tio, på samma tusendel som Söderbergs tid, och näst bästa BMW-förare, dryga sekunden från snabbaste tid.

– Vi hade en del tekniskt strul som gjorde att vi tappade tid. I övrigt så har vi gjort en hel del ”out of the box-inställningar” för att försöka förstå bilen, snarare än att jaga tider. Till i morgon blir det en annan plan vad gäller inställningsarbetet och jag ser fram emot det, säger Göransson.

TTA-teamen och förarna fortsätter med test i morgon på Anderstorp från 09.00 till 16.00.

Anderstorp Raceway test – Dag 1 – Topp 10

1 Fredrik Ekblom Volvo S60 1:34.326

2 Robin Rudholm Saab 9-3 +0.390

3 Linus Ohlsson Saab 9-3 +0.531

4 Robbert Dahlgren Volvo S60 +0.653

5 Thed Björk Volvo S60 +0.732

6 Tommy Rustad Volvo S60 +0.846

7 Daniel Haglöf BMW SR +0.891

8 Andreas Ebbesson BMW SR +0.956

9 Stefan Söderberg Citroën C5 +1.045

10 Richard Göransson BMW SR +1.045

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev