12december2018

 

Dubbelseger för Kristoffersson i STCC-premiären

Dubbelseger för Kristoffersson i STCC-premiären

Johan Kristoffersson, Volkswagen Team Biogas, vann båda racen i STCC-premiären på Mantorp Park. Triumferna var hans första i mästerskapet. – Vilken fantastisk bra helg det blev, jublade den 23-årige värmlänningen efter succén. Även Johan Stureson, IPS Team Biogas, stod pall på Mantorp Park genom att bli trea i båda heaten.

Johan Kristoffersson är Sveriges hetaste racerförare just nu. Efter två sensationella segrar i den internationella toppserien Superstars var han oslagbar i STCC-premiären på Mantorp Park. Jämte sina segrar i STCC triumferade han även premiärtävlingen i Carrera Cup Scandinavia.

Det första STCC-heatet vann Kristoffersson från pole position i sin biogasdrivna Volkswagen Scirocco. Han tog starten och fick en lucka direkt när Johan Stureson, IPS Team Biogas, fightades om andraplatsen med regerande mästaren Rickard Rydell.

I det andra loppet fick Kristoffersson kämpa betydligt hårdare om segern. Han tog visserligen ledningen redan på det första varvet men skuggades sedan av meriterade och rutinerade Rickard Rydell genom hela racet.

– Vi var olika snabba på olika delar av banan. Har var visserligen het på det sista varvet, men jag valde att täcka upp och det gick vägen, sa Johan och fick medhåll av Rydell.

– Johan täckte till luckorna bra så det var inte mycket jag kunde göra, berömde han.

Många var imponerade av Johan Kristofferssons premiärhelg på Mantorp Park. Pappa Tommy, tillika biogasteamens chef, var givetvis en utav dem.

– Klart jag är stolt och jag är framförallt imponerad av Johans kyla, speciellt i det andra heatet. Det var trots allt en slipad och rutinerad Rickard Rydell han hade efter sig, sa Tommy.

Volkswagen svarade för sin bästa premiärhelg sedan STCC-satsningen drog igång 2009. Förutom Johan Kristofferssons båda segrar noterades Johan Stureson för två tredjeplatser.

– Det är ett facit jag är nöjd med, men det klart, står man i pole position som jag gjorde i det andra heatet, vill man helst sluta på en bättre placering. Men jag hade inte riktigt farten för det i dag, sa skåningen.

Johan och Johan var dessutom kvalsnabbast på Mantorp Park och är etta och trea i förarmästerskapet efter två race. Teammästerskapet toppar dessutom Volkswagen Team Biogas med IPS Team Biogas på tredje plats.

– Ovissheten är alltid stor inför en premiär och att åka hem med ett så här fint facit känns givetvis mycket bra. Jag är mycket nöjd, men inte så överraskad egentligen. Jag tycker vi har ett bra paket och är glad över valet av IPS som systerteam till Volkswagen Team Biogas. De har fått resurser att vara med i toppen och verkligen tagit till vara på dem, säger Tommy Kristoffersson.

Bakom Kristoffersson och Stureson hade Jordi Gené och Patrik Olsson en något tyngre premiärhelg. Spanjoren blev aldrig riktigt vän med Mantorp Park och Olsson brottades med en del tekniska bekymmer. Gené slutade fyra och femma medan Olsson vände hemåt med två femteplatser i bagaget på sin biogasdrivna Scirocco.

– Båda kan bättre, är inte nöjda och laddar redan för bättre resultat på Ring Knutstorp i nästa deltävling.

Resultat.

STCC Mantorp Park 5 maj 2012

Race 1

1) Johan Kristoffersson, VW Scirocco, 15 varv

2) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, + 4,232 sek

3) Johan Stureson, VW Scirocco, + 5,586

4) Jordi Gené, VW Scirocco, + 10,176

5) Patrik Olsson, VW Scirocco, + 14,599

Race 2

1) Johan Kristoffersson, VW Scirocco, 15 varv

2) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, + 0,424

3) Johan Stureson, VW Scirocco, + 1,404

4) Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, + 4,036

5) Patrik Olsson, VW Scirocco, + 11,185

6) Jordi Gené, VW Scirocco, + 12,595

Förarmästerskapet efter två deltävlingar

1) Johan Kristoffersson, VW Scirocco, 50 poäng

2) Rickard Rydell, Chevrolet Cruze, 36

3) Johan Stureson, VW Scirocco, 30

4) Jordi Gené, VW Scirocco, 20

Michel Nykjaer, Chevrolet Cruze, 20

Patrik Olsson, VW Scirocco, 20

Teammästerskapet.

1) Volkswagen Team Biogas, 70 poäng

2) Chevrolet Motorsport Sweden, 56

3) IPS Team Biogas, 50

4) SEAT Team Sweden, 12

 

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev