09december2018

 

Spännande fortsättning i Rally-SM

I morgon startar South Swedish Rally i småländska Tingsryd. Nu ska den tredje deltävlingen i Rally-SM 2012 avgöras, säsongens första på grus. Ska fjolårsvinnaren Jimmy Joge kunna slåss om totalseger i år också eller blir det Pontus Tidemand som kommer att regera? Hemmahoppet Patrik Johansson vill också visa vad han kan.

Det är upplagt för en spännande SM-tävling när South Swedish Rally drar igång under fredagen. Eftersom Tingsryd som tävlingsplats är ny för året är sträckorna okända för de flesta och tävlingen blir oförutsägbar och intressant. Ska favoriterna hålla för trycket eller kan en outsider skrälla på de kurviga vägarna? – Det är helt annan karaktär på vägarna än det var i Ljungby. Här behöver vi inte fundera på att vi kommer över någon maxgräns för medelhastighet. Det är krokigt, utmanande och det går inte för fort. Det innebär inte att det är lättare att köra, snarare tvärt om, säger tävlingsledaren Janne Rydh.

I Tingsryd har förberedelserna varit intensiva sedan man så sent som i januari fick ett samtal om att organisationen runt SSR ville flytta från Ljungby. Kommunstyrelsen behövde inte mycket betänketid och att nu blickarna riktas mot den lilla kommunen var en av förutsättningarna till att flytten blev av.

– Det betyder väldigt mycket. Vi fyller Tingsryd med boende under en helg och det blir väldigt mycket ätande och kanske drickande också, vad vet jag? Det kommer gynna handeln och annat runt om i kommunen. Det är grunden i allting, säger Arne Karlsson kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Tingsryd.

Patrik Johansson från Alvesta med co-drivern Jesper Johansson som tillsammans leder klassen Otrimmat 4WD har fått mycket lokal publicitet innan tävlingen. Ett faktum som inte stressar Patrik. – Visst, vi leder och vi vill ju leda efter den här tävlingen också. Man får tänka att det är som vilken SM-tävling som helst. Det är en lång serie och man måste komma i mål på alla tävlingar också. Jag ser det bara som att det är kul.  Patriks klass är ett getingbo där många har potential att vinna. Fjolårsvinnaren Jimmy Joge blir bland andra en svår nöt för Patrik.  – Vi har en väldigt tuff klass och det finns fyra, fem förare som är kapabla att vinna. Jimmy Joge är en tuff konkurrent som vi brukar tampas med, han blir svår. Jocke Nyman och Martin Berglund som jagar i SM-tabellen blir också farliga. Det blir nog en jäkla fight, det tror jag.

I klassen Trimmat 2WD gör Mattis Olsson från Lessebo ett inhopp i SM. Ett inhopp som mycket väl kan ge eko. Själv vill han tona ner chanserna.  – Vill vara med, det vill man ju alltid annars tävlar man inte, men vi måste vara lite realister också. Tobias Söderqvist, Leif Peterson och Johan Holmberg, det är en tuff klass. Visst vill vi vara med och prestera så gott det går men vi får väl se. Vi får ta det lite som att det är kul också. Sedan tittar man på tiderna på slutet lik förbaskat.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev