24januari2019

 

NY BATALJ I VOC SVERIGESERIE

Torsbys Arne Rådström sladdar mot seger i VOC Elit A i Götenerunden, fjärde deltävling av åtta i årets VOC SverigeSerie.Hård batalj när SverigeSerien i VOC Volvo Cup hade gruspremiär i Götene
Götene MK hade inför tävlingen utlovat vägar av allra högsta rallystatus, och det levererades med besked. Vädret gjorde sitt med att rama in föreställningen i strålande solsken. Tävlingens huvudklass VOC bjöd som vanligt på rallyunderhållning i toppklass med bilkörning av rang, stenhårda fajter och massor med action.

Götenerundan i Västergötland var sommar- och gruspremiär för årets SverigeSerie i VOC Volvo Cup. Med drygt fem mil specialsträcka på svåra och utmanande rallyvägar uppfyllde rallyt också de allra högst ställda förväntningarna från både förare och publik.

Arne Rådström knep segern i VOC Elit A

Sedan uppvisningen i säsongspremiären på hemmaplan i Torsby är Arne Rådström alltid med bland förhandsfavoriterna.
 
–Det gick bra hela vägen idag, berättar en strålande glad Arne försynt efter målgång.
 
Flera andra förhandstippade gjorde otroliga tider på enskilda sträckor som Säffles Peter Elg, Trollhättans Kristoffer Karlsson, Vetlandas Per-Ola Thörnberg och Frykdalens Mattias Olsson. Men då de antingen föll ifrån helt eller tappade ordentligt med tid i punkteringar med mera så var det egentligen bara Bodens Tomas Lahti kvar som kunde utmana Arne på allvar. Tomas led dock och tappade tid på de tidiga sträckorna av att detta var hans första grustävling för året, våren är sen uppe i norr och grusvägarna knappt torra ännu.
 
–Allteftersom hittade vi rytmen, känslan och grustempot i körningen. Men för att ta tillbaka den tid vi förlorade i början måste vi slå Arne på den senare sträckorna och inte bara köra jämt med honom, idag var det allt annat än lätt, berättar Tomas Lahti.
 
Till sist tog Rådström en ganska komfortabel seger på dryga 21 sekunder vilket är mycket i VOC. Bakom Arne och Tomas hade de både jämtlänningarna Pär Pålsson och Niklas ”Nibbe” Nilsson en intern fajt som Pär kontrollerade, men efter en spurt av Nibbe på sista sträckan var skillnaden i mål bara 1,1 sekund.
 
I SverigeSerien totalt så här långt leder Lahti Elit A klassen en enda poäng före Rådström. Pålsson ytterligare sju poäng bakom två poäng före Elg.
 
Jimmy Wessbo presenterade sig och vann VOC Elit B
 
I förhandstipsen till Elit B var det få som nämnde Kullings MS Jimmy Wessbo, det var en miss. Jimmy tog greppet direkt på första sträckan utmanades hårt av i första hand Torsbyåkaren Pär Nordahl men släppte aldrig greppet helt. Pär gav allt på sista sträckan och tog igen förlorad tid men slutade ändå 3,6 sekunder efter i mål.
 
–Jag tävlar inte så mycket, berättar Jimmy efter målgång, men det här var verkligen kul. Att knipa en seger i den här konkurrensen är en riktig fjäder i hatten.
 
Frykdalenföraren Alexander Cruse ville också ha ett ord med i spelet och lurade hela tiden i vassen. Men efter att ha blivit hindrad på sista sträckan så fick Alexander nöja sig med en bronspeng.
 
Klassen leder Nordahl fyra poäng före Cruse med Joakim Källberg ytterligare fem poäng bakom. Joakim körde av och tappade tid redan på sträcka ett i Götenetävlingen och kunde därför aldrig blanda sig i den riktiga toppstriden.
 
Patrik Adolfsson i Cupklassen
 
I Cup så gjorde Micke ”Bonnen” Larsson från Askersund något av sitt livs tävling. Men med en lös tändhatt på dagens tredje sträcka gav Bonnen lillfigret åt Adolfsson, och han var inte sen på att ta hela handen. De 12 sekunder Adolfsson tog på SS 3 lämnade han aldrig tillbaka och vann därför klassen med den marginalen.
 
De båda Hälleforsförarna Emil Karlsson och Per Kvarnström hade en härlig duell där bakom. Emil vann till slut den med en enda sekund och knep tredjeplatsen.
 
I SverigeSeriens Cupklass leder Kvarnström åtta poäng före Torsbys Johan Eriksson. Adolfsson på bronsplats fem poäng bakom. Karlsson fyra ytterligare sex poäng bakom honom.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev