09december2018

 

Nya talanger till Junior Elitsatsning i Rally

Nästa generation WRC-förare kan heta Robin Friberg och Mattias Adielsson. De båda unga, talangfulla rallykillarna är nu uttagna till Svenska Bilsportförbundets Junior Elitsatsning (JES).

Direkt efter att Rally Sweden avslutades i de värmländska skogarna har förbundskapten Anders Dawidson utsett två nya adepter till gruppen talanger direkt underställda landslaget. Dessa två är Robin Friberg från Ludvika och Mattias Adielsson från Göteborg - båda 20 år.

Robin vann både JSM och SM i Otrimmat 2WD förra året. Till den här säsongen har han tagit steget över till den fyrhjulsdrivna klassen, i en Mitsubishi tillsammans med co-drivern Thomas Nilsson.
- Målet är att vara bland de främsta i slutet av säsongen, säger Robin Friberg.

Mattias har byggt upp ett proffsigt team och satsar hårt för att komma ut internationellt. Han var fyra i SM förra året och kör nu full säsong med inställningen att nå pallen i JSM och SM Trimmat 2WD tillsammans med Christoffer Bäck.
- Vi satsar hårt och en plats i JES betyder mycket för oss i kontakterna med våra partners, säger Mattias Adielsson.

Förbundskapten Anders Dawidson, Helsingborg, är mycket nöjd med sina nya talanger som i och med JES-platsen blir inbjudna till olika typer av utvecklingsläger framöver.
- Robin och Mattias visar både snabbhet och att de har en tydlig plan för hur de ska ta sig vidare till den absoluta toppen. Tidigare har det varit lite tunt under landslaget, något vi nu lyckats rätta till, säger Anders Dawidson.
Sedan tidigare ingår Linus Johansson, Lycksele, i JES.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev