13december2018

 

Lyckad kickoff inför sommarsäsongen

Ingemar Svenssons Ford Fiesta RS WRC visades upp. (Foto: Maria Andersson, SBF)Organisationen runt rally-SM samlade idag samarbetspartners och press för en kickoff inför sommarsäsongen. Nästa deltävling i rally-SM är South Swedish Rally som körs om en vecka i småländska Tingsryd. Flera SM-förare fanns på plats för att dela sina tankar om sommarsäsongen.

Dagens träff med samarbetspartners och press vid Arlanda flygplats var ett lyckat initiativ. De nya satsningarna till 2013, SM-veckan och Stockholm Motorsport Weekend presenterades bland annat. Flera kända rallyprofiler fanns på plats för att skjutsa och tala med samarbetspartners och representanter från pressen. SM-ledande Pontus Tidemand hade inte bilen med sig idag då de sista förberedelserna inför South Swedish Rally görs på den.

– Motorn har varit en sväng i Frankrike på renovering och vi väntar på de sista grejorna nu. I början av nästa vecka ska vi köra test. Vi har bra koll på inställningarna och jag var i Norge och körde gångna helgen och i Portugal innan där så det känns bra, säger Pontus Tidemand.

SM-förarna Pelle Sääv, Mats Thorszelius och Johan Holmberg var också på plats. Även de finns med i toppstriden i SM i respektive klass.

– Nu är det fullt fokus på South Swedish Rally, det ska bli kul för tävlingen är en av höjdpunkterna varje år. Det känns bra att det blir lite krokigare vägar än tidigare för då hänger vi med WRC-bilarna bättre, säger Per-Arne Sääv som liksom Pontus Tidemand kör Skoda Fabia Super 2000.

Apropå WRC-bilar visade Ingemar Svensson upp den Ford Fiesta RS WRC som han ska köra i SM. Dagen till ära visades bilen med den nya design som tidigare bara visats på bild. En riktigt snygg bil.

VM-satsande Ramona Karlsson hade tagit sig till sträckan vid Arlanda för att berätta lite om sina senaste äventyr i Argentina. Ett äventyr som tyvärr blev ganska kort.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev