11december2018

 
Johan Kristoffersson

Hemmaplan för Kristoffersson och Volkswagen Dealer Team KMS

Tre veckor efter den lyckade premiären i Strängnäs väntar årets andra SM-deltävling i rallycross för Volkswagen Dealer Team KMS. På lördag rullar Johan Kristoffersson ut sin Volkswagen Scirocco på hemmaplan – Westombanan i Arvika.

Johan Kristoffersson var snabbast i samtliga heat på Strängnäs Motorstadion. Han hoppas givetvis på en önskerepris i Arvika på lördag.Förutsättningarna för att han ska lyckas är goda. – Sedan premiären har vi testat en hel del och gjort en lång rad justeringar på bilen. Vi är på rätt väg, men inser också att det finns utrymme för förbättringar, säger teamchefen Tommy Kristoffersson och tillägger: – Vi är bara i början på vår resa.

Läs mer: Hemmaplan för Kristoffersson och Volkswagen Dealer Team KMS

  • Skriven av Pressmeddelande
Lyckad rallycrossdebut för Kristoffersson och Volkswagen

Lyckad rallycrossdebut för Kristoffersson och Volkswagen

I helgen var det premiär i Strängnäs för årets upplaga av Rallycross-SM . Samtidigt var det premiär i en helt ny sport för Johan Kristoffersson och Volkswagen Dealer Team KMS. I sin fyrhjulsdrivna och 560 hästkrafter starka Scirocco vann han lördagens samtliga kvalheat och även finalen i klassen för Supercars.

Lördagens premiär var ett viktigt första steg i Volkswagen Dealer Team KMS nya satsning på rallycross. Efter flera framgångsrika säsonger med banracing i STCC växlade teamet tidigare i år över till den allt mer växande rallycrossen. För den regerande STCC-mästaren Johan Kristoffersson handlade premiären inte bara om att leverera ett bra resultat, utan minst lika mycket om att bekanta sig med den nya bilen.
- Jag känner att jag kommer in i det mer och mer. Då menar jag rent körmässigt, men framförallt alla nya intryck och sånt som är annorlunda mot banracingen, som till exempel startvarv och alternativspår. Men jag kände mig bekväm med det snabbare än jag trott, säger Johan Kristoffersson.
Under tre kvalhet på Strängnäs Motorstadion tävlade Kristoffersson mot Tomas Andersson, BMW 1-serie och Mats Öhman, Volvo S40. Den sistnämnde en erkänt snabb förare som innehar banrekordet i Strängnäs. Johan Kristoffersson slog till med snabbaste tid i samtliga kvalheat. Och i finalen blev det seger efter en duell med just Öhman eftersom Andersson tvingades kasta in handduken till följd av tekniska problem.
- Det var ett litet startfält men utan tvekan tuff konkurrens. Men annars tänkte jag inte så mycket på mina medtävlande, utan mest på att koncentrera mig på min körning och att förbättra mig där. Det är nog en av mina största styrkor som förare, att göra just det, säger han.

Under året är Kristofferssons mål att ställa upp i SM-deltävlingarna, varav nästa går i Arvika den 1 juni. Utöver det kommer teamet också att delta i en inbjudningstävling under STCC-helgen på Solvalla, och på EM-deltävlingen i värmländska Höljes dit en storpublik på upp mot 30 000 åskådare väntas.
Samtidigt går satsningen vidare mot 2014 då rallycrossens Supercars bland annat kommer att bli en del av STCC.
- Vi har all anledning att vara nöjda med inledningen på vår satsning. Självklart finns det massor att slipa på, men det känns alltid skönt att ha klarat av premiären, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Volkswagen Dealer Team KMS

  • Skriven av Pressmeddelande

STCC vill satsa på rallycross

STCC som i helgen avslutade säsongen för banracing med finaltävlingar på Solvalla i Stockholm inför en publik på 22 000 åskådare vill nu utvidga verksamheten. Utöver banracing avser STCC att också driva en helt ny klass, nämligen rallycross. Under lördagen genomförde också Andreas Eriksson uppvisning inför Solvalla-publiken med en rallycrossbil.

Diskussioner förs just nu med Svenska Bilsportförbundet om möjligheten att STCC i så fall skall ta ansvar för en SM-serie i rallycross med början nästa år, 2013. Tävlingsformen kommer att kallas Rallycross Supercars och i planerna finns också att förlägga flera av tävlingarna i den nya klassen samtidigt med STCC:s tävlingar i banracing.

Med i diskussionerna är också Olsbergs som en viktig partner i projektet.

Målsättningen är att komplettera satsningen med en ny tävlingsserie, Supercars Light. Avsikten är att den skall fungera som en instegsklass till Supercars. Supercars Light är en nykonstruerad bil utvecklad av Andreas Eriksson på Olsbergs/MSE AB.

I planerna finns också att finalen på Rallycross-serien ska genomföras i samband med Stockholm Motor Weekend i nybyggda Tele2 Arena, med plats för 30 000 åskådare.

- Vi är redan klara med att Svenska Bilsportförbundet tillsammans med Stockholm Globe Arenas AB kör en stor final med bland annat SuperCars i nya Tele2 Arena i Stockholm den 21 - 24 November 2013. Vi ser därför positivt på de förslag som STCC har presenterat på en ny SM-serie med final på nya arenan och vi för tillsammans diskussioner om hur vi ska kunna utveckla Rallycrossen i Sverige vidare, säger Thomas Jansson, förbundsdirektör på Svenska Bilsportförbundet.

En av Sveriges främsta rallycrossförare geinom tiderna är Tommy Kristoffersson.

- Det här skulle innebära ett rejält lyft för rallycrossen. Med STCC som plattform skulle rallycrossen kunna utvecklas och få publik uppmärksamhet som aldrig förr. Att samordna tävlingar med STCC:s banracing skulle ge publiken något helt nytt och spännande där både banracing och rallycross blir vinnare, säger Kristoffersson.

Faktabakgrund: Supercars är en fyrhjulsdriven bil med turbomotor och 45 mm restriktor. Det ger en effekt på 550-575 hk. Bilen har kaross från en vanlig bil och sekvensiell växellåda.

Supercars Light har fyrhjulsdrift och en sugmotor på 300 hk. Bilen har sekvensiell växellåda. Motorn är mittmonterad i ett rörramschassi.

  • Skriven av Pressmeddelande
Johan Kristoffersson

Grus, hopp och hästkrafter när Kristoffersson gör rallycrossdebut med Volkswagen

Racingmästaren Johan Kristoffersson, 24, står inför en ny stor utmaning då han i helgen för första gången i skarpt läge kliver in i sin fyrhjulsdrivna Volkswagen Scirocco Supercar 4Motion. Debuten sker i samband med SM-premiären i rallycross som körs på Strängnäs motorstadion lördagen den 11 maj.

-   Det här blir något helt nytt och långt ifrån allt annat jag gjort tidigare. Jag kommer förmodligen att ha sladdat mer efter bara det första heatet än jag gjort under hela min tidigare motorsportkarriär. Med snudd på 600 hk, från stillastående start på slicks på torr asfalt till löst grus, inklusive ett spektakulärt hopp, ja då har man en hel del att hålla ordning på bakom ratten, kommenterar Johan Kristoffersson sin kommande upplevelse av monsterbilen.  

Under namnet Volkswagen Dealer Team KMS sträcker sig satsningen på rallycross över två år och målsättningen är att under 2013 skapa en plattform och utveckla en bil inför 2014 då man på allvar räknar med att figurera i den absoluta toppen.

Läs mer: Grus, hopp och hästkrafter när Kristoffersson gör rallycrossdebut med Volkswagen

  • Skriven av Pressmeddelande

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev