12december2018

 

Lyckad rallycrossdebut för Kristoffersson och Volkswagen

Lyckad rallycrossdebut för Kristoffersson och VolkswagenI helgen var det premiär i Strängnäs för årets upplaga av Rallycross-SM . Samtidigt var det premiär i en helt ny sport för Johan Kristoffersson och Volkswagen Dealer Team KMS. I sin fyrhjulsdrivna och 560 hästkrafter starka Scirocco vann han lördagens samtliga kvalheat och även finalen i klassen för Supercars.

Lördagens premiär var ett viktigt första steg i Volkswagen Dealer Team KMS nya satsning på rallycross. Efter flera framgångsrika säsonger med banracing i STCC växlade teamet tidigare i år över till den allt mer växande rallycrossen. För den regerande STCC-mästaren Johan Kristoffersson handlade premiären inte bara om att leverera ett bra resultat, utan minst lika mycket om att bekanta sig med den nya bilen.
- Jag känner att jag kommer in i det mer och mer. Då menar jag rent körmässigt, men framförallt alla nya intryck och sånt som är annorlunda mot banracingen, som till exempel startvarv och alternativspår. Men jag kände mig bekväm med det snabbare än jag trott, säger Johan Kristoffersson.
Under tre kvalhet på Strängnäs Motorstadion tävlade Kristoffersson mot Tomas Andersson, BMW 1-serie och Mats Öhman, Volvo S40. Den sistnämnde en erkänt snabb förare som innehar banrekordet i Strängnäs. Johan Kristoffersson slog till med snabbaste tid i samtliga kvalheat. Och i finalen blev det seger efter en duell med just Öhman eftersom Andersson tvingades kasta in handduken till följd av tekniska problem.
- Det var ett litet startfält men utan tvekan tuff konkurrens. Men annars tänkte jag inte så mycket på mina medtävlande, utan mest på att koncentrera mig på min körning och att förbättra mig där. Det är nog en av mina största styrkor som förare, att göra just det, säger han.

Under året är Kristofferssons mål att ställa upp i SM-deltävlingarna, varav nästa går i Arvika den 1 juni. Utöver det kommer teamet också att delta i en inbjudningstävling under STCC-helgen på Solvalla, och på EM-deltävlingen i värmländska Höljes dit en storpublik på upp mot 30 000 åskådare väntas.
Samtidigt går satsningen vidare mot 2014 då rallycrossens Supercars bland annat kommer att bli en del av STCC.
- Vi har all anledning att vara nöjda med inledningen på vår satsning. Självklart finns det massor att slipa på, men det känns alltid skönt att ha klarat av premiären, säger Tommy Kristoffersson, teamchef för Volkswagen Dealer Team KMS

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev