10december2018

 

Hemmaplan för Kristoffersson och Volkswagen Dealer Team KMS

Johan Kristoffersson Tre veckor efter den lyckade premiären i Strängnäs väntar årets andra SM-deltävling i rallycross för Volkswagen Dealer Team KMS. På lördag rullar Johan Kristoffersson ut sin Volkswagen Scirocco på hemmaplan – Westombanan i Arvika.

Johan Kristoffersson var snabbast i samtliga heat på Strängnäs Motorstadion. Han hoppas givetvis på en önskerepris i Arvika på lördag.Förutsättningarna för att han ska lyckas är goda. – Sedan premiären har vi testat en hel del och gjort en lång rad justeringar på bilen. Vi är på rätt väg, men inser också att det finns utrymme för förbättringar, säger teamchefen Tommy Kristoffersson och tillägger: – Vi är bara i början på vår resa.

 

SM-premiären i Strängnäs var Johan Kristofferssons första tävling någonsin i rallycross. Han lärde sig mycket av den och ska skaffa sig ännu mer erfarenhet inför hemmapubliken på lördag.Johan har ännu så länge bara kört några testvarv på Westom. Tommy har betydligt mer erfarenhet av banan strax utanför Arvika. Bland annat vann han en deltävling i EM-seriens huvudklass där 1998. – Jag kan banan och försöker förmedla så mycket som möjligt av mina intryck till Johan, som lyssnar och tar lärdom.

Kommunikationen mellan far och son påskyndar givetvis Johans utveckling. Övergången från racing till rallycross är inte enkel.– Det finns mycket som Johann ännu inte är van vid. I rallycrossen händer allt otroligt snabbt och trafiken är betydligt tätare och tuffare än i racing. Starten och inbromsningar i övergångar från grus till asfalt är andra moment som måste hanteras många gånger innan de sitter i ryggmärgen, säger Tommy.

Johan imponerade i Strängnäs och konstaterade efteråt:
– Jag känner att jag kommer in i det mer och mer rent körmässigt. Jag kände mig bekväm snabbare än jag hade trott.
Bekväm kommer Johan Kristoffersson förhoppningsvis att känna sig även på lördag. Att få köra det Arvikabaserade teamets fyrhjulsdrivna och 550 hästkrafters starka Volkswagen Scirocco på Westombanan blir givetvis inspirerande.
– Det ska bli roligt att få visa upp vår satsning på hemmaplan. Rallycrossporten är på frammarsch och jag hoppas att många kommer och tittar, säger Johan.

I Strängnäs utmanades Kristoffersson i första hand av Mats Öhman. Han kommer till Arvika, liksom Tomas Andersson. Till årets andra deltävling i SM har dessutom Helmia Motorsport anmält en Renault Clio. Bilen kommer att köras av regerande svenske mästaren i crosskart, Lukas Walfridson, brorson till EM-föraren Stig-Olov Walfridson. Eventuellt dyker det upp ytterligare någon bil i klassen.

Volkswagen Dealer Team KMS kör SM 2014, men kommer också att delta i en inbjudningstävling under STCC-helgen på Solvalla 7-8 juni. Teamet ska dessutom ställa upp med två bilar i den svenska EM-deltävlingen i värmländska Höljes dit en storpublik på närmare 30.000 åskådare väntas.

Senaste annonser

Innehåll PrisOrt Datum

Länk Statistik

There are 1065 listings and 812 categories in our website

Nyhetsbrev